Laboratorul de fizică

Acasă » Lectii » Activități » Noaptea cercetătorilor

Noaptea cercetătorilor

Anunțuri

27 Septembrie 2012

IMG_2371

Noaptea Cercetătorilor este un proiect iniţiat de Uniunea Europeană ce se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate în cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Scopul principal este acela de a aduce împreună cercetătorii şi publicul larg, de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii într-un cadru relaxat şi prietenos11

Unul dintre mesajele Nopţii Cercetătorilor este acela de a arăta că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită, ce contribuie la dezvoltarea comunităţilor prin ceea ce fac zi de zi. Se doreşte astfel schimbarea percepţiei actuale, prezentarea lor ca membrii activi ai societăţii şi, în acelaşi timp, stimularea tinerilor pentru a lua în considerare o carieră ştiinţifică.IMG_2377

În România, acest eveniment se organizează din anul 2006, în oraşele Bucureşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Mediaș, Târgoviște, Slatina, Tulcea, Covasna, Ploiești, Sinaia. În 2012 în România oraşele ce vor găzdui evenimentul sunt: București, Tulcea, Sinaia, Târgu Mureș, Suceava și Piatra Neamț.

Pentru o seară, publicul larg va interacționa direct cu oamenii pasionați de stiință și inovație, cu realizările și poveștile lor din spatele muncii de cercetare, în dorința de a transmite cât mai multe informații celor interesați de acest domeniu.
Activităţile vor permite interacţiunea directă cu cercetătorii, prezentarea experimentelor ştiinţifice într-un mod simplu şi distractiv, implicarea tinerilor participanţi în activităţi pregătitoare care să încurajeze contactul ulterior cu cercetătorii şi domeniile lor de activitate.

IMG_2381

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: