Laboratorul de fizică

Acasă » Prezentare

Prezentare

„Educația se face cu dăruire și pasiune. Sufletele mari realizează lucruri mari și-și pun amprenta pe oameni și locuri.Acum, elevii și profesorii au un site/loc în care își pot împărtăși pasiunea pentru cunoaștere, cercetare și inovație, în care pot crește împreună spiritual și scolastic.”

Director adjunct, Profesor Manuela CĂDARU

Liceul “Marin Preda” îşi are originea în anul 1925 în vechea Şcoală Comercială de Fete “Doamna Stanca”, care a funcţionat în Palatul Belvedere donat de familia boierilor Goleşti, Ministerului Cultelor. Ulterior, şcoala respectivă a purtat mai multe denumiri: Gimnaziul Comercial “Doamna Stanca”, Liceul Comercial de fete “Doamna Stanca”, Școala Tehnică de administraţie economică, Școala medie tehnică de comerţ, Școala medie de fete, Școala generală nr. 166, Liceul teoretic nr. 25.
În anul 1978 şcoala s-a transformat din Liceul Teoretic nr. 25, în Liceul Industrial Tehnometal. In anul 1990 din fostul Liceu Tehnometal s-a desprins Liceul Teoretic “Doamna Stanca”, liceu care s-a unificat în anul 1999 cu Scoala Generală 166 şi a format Liceul “Marin Preda”.

IMG_2358In acord cu dezvoltarea şcolii şi a societăţii, LABORATORUL DE FIZICĂ a încercat, din răsputeri să ţină pasul, şi a reuşit.
Graţie eforturilor celor patru profesori sufletişti, pentru care laboratorul este ACASĂ lucrurile au început să se schimbe prin contribuţii personale,cu ajutorul conducerii şcolii, cu sprijinul Asociaţiei de Părinţi ai liceului şi chiar al elevilor care au conştientizat nevoia de schimbare şi au simţit că trebuie să ne fie alături în dorinţa de a le asigura o educaţie de calitate.

Toate acestea se pot traduce, într-un final, printr-o sumă de lucrări de laborator care vin în spijinul învăţării prin descoperire, dar şi al lucrului în echipă, prin abilităţi de comunicare, prin folosirea tehnologiilor moderne de informare şi comunicare, ceea ce înseamnă, în condiţiile actuale, lecţii moderne,interactive şi deosebit de interesante pentru elevi.

Scopul? Atingerea obiectivelor predării fizicii…

Cum?

physics_is_fun_mousepad-p144696699667452988envq7_400

„Vă doresc sa rămâneţi cu acelaşi elan, in favoarea vostră si a elevilor voştri. Daca veţi reusi, veţi fi mereu de aceeasi vârstă cu ei, căci elanul e atributul tinereţii, iar “bătrânii” nu au ce cauta la catedră. Excelsior!
Cum voi vă cautaţi prin ceea ce faceţi, insistaţi pe ideea ca elevii să incerce să se caute pe ei, să-şi caute întregirea prin adevărurile ştiinţei. Nu sunt singurele, dar important e să se obişnuiască să caute adevărul, în infinitele lui feţe. Vor scăpa de multe etichete, de multe obsesii, de ranchiune, de vrăjmăsii… Vor inţelege că lumea e mult mai complexă şi mult mai frumoasă decât aparenţele. Că, la toată urma, important e  să-ţi trăieşti viaţa cu gândul la frumuseţile pe care încă nu le-ai aflat şi pe care eşti dator să le afli. Nu merită nicum să te opresti din drum pentru ceea ce vei constata ulterior că era insignifiant.

SA CREZI! CREDE!”

Profesor doctor Gheorghe Moldoveanu

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Introduce adresa de e-mail pentru a primi ultimele noutăți

Alătură-te altor 12 urmăritori

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: